Images-loading

Doelgroep

Doelgroep

Doelgroepen

Onze doelgroep bestaat uit mensen met dementie en mensen met een psychiatrische aandoening. De leeftijden varieren van 50 tot 95 jaar.

Niet alleen leeftijd is belangrijk

Naast dat leeftijd een rol speelt vinden we het beeld en de manier van leven van de deelnemer misschien nog wel belangrijker. Door deze goed in kaart te hebben, kunnen we beter de begeleiding en het dagprogramma aanpassen zodat de deelnemer met plezier en een fijn gevoel bij ons komt.

Iedereen heeft zo zijn reden om naar een dagbesteding of dagopvang te gaan. Dit kan van alles zijn bijv. omdat het niet meer veilig is om thuis te zijn, omdat de mantelzorger overbelast is, omdat de deelnemer moeite heeft met de structuur te behouden in een dag etc. Deze redenen overkomt hen vaak, het is geen keuze, daarom is het al moeilijk genoeg om de stap naar een dagbesteding te zetten. Wij vinden dat de dagbesteding er dan wel alles aan moet doen om de deelnemer een fijn gevoel te geven. Dit kan van alles zijn. Stel dat iemand vroeger altijd graag klassieke muziek luisterde, dan zorgen wij ervoor dat dit terug komt in het dagprogramma. Om zo het dagprogramma op de interesses van de deelnemer aan te laten sluiten maakt dat de deelnemer het fijn vind om bij ons te komen.